Jajka faszerowane wędzonym łososiem

/
0 Comments

Jajka to bez wątpienia produkt, który króluje na stole wielkanocnym. Jajka faszerowane wędzonym łososiem to propozycja o świeżym i wyrazistym smaku. Możemy je przygotować nie tylko na Święta, ale również na leniwy niedzielny poranek. Zapraszam do spróbowania!

Składniki:
-250g wędzonego łososia
-6 jajek
-1 por
-sok z połówki cytryny
-2 łyżki jogurtu naturalnego
-2 łyżki posiekanego szczypiorku
-sól i pieprz

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, kroimy na pół i łyżeczką wyciągamy żółtka. Pora siekamy drobno, solimy (nie przesadzając, pamiętajmy że łosoś jest naturalnie słony) i odkładamy aż delikatnie zmięknie. Łososia kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Dodajemy żółtko, pora, jogurt i sok z cytryny. Całość mieszamy i doprawiamy pieprzem do smaku. 

Wgłębienia, które powstały w jajkach po wydrążeniu żółtek napełniamy farszem. Wierzch posypujemy posiekanym szczypiorkiem i układamy jajka na półmisku.

Smacznego jajka! 


You may also like

Brak komentarzy: